
Veltlínske zelené, r. 2019 z edície Veselé víno je z ,,rodinky,, sviežich vín - edícia Veselých vín Vás zaujme už etiketou. Veltlínske zelené ročníka 2019 je vo vôni citrusovo - jabĺčkové a v chuti…
Kuriér SK v utorok 16. 12. 2025
Kuriér GLS CZ v stredu 17. 12. 2025
Termíny dodania sú platné, ak objednáte teraz, 14. 12. 2025 0:58 a pre 1 ks.
Veltlínske zelené – svieže víno s jemnými mandľovými tónmi
Víno pôvabnej zelenožltej farby vás osloví jemnou ovocnou vôňou zeleného ovocia a lúčnych kvetov.
Chuť je lahodne ovocná, s príjemnými kyselinkami a typickými odrodovými mandľovými tónmi, ktoré dodávajú vínu charakter a eleganciu.
Ideálna voľba pre milovníkov sviežich, harmonických bielych vín.
Odporúčame podávať:
Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 12 °C. Toto víno je vhodné teplým úpravám tresky a morského jazyka, k lahôdkam z morských plodov, k jednoduchším úpravám teľacieho a hydinového mäsa.
Charakteristika vína:
Hodnotilo 0 užívateľov

Veltlínske zelené, r. 2019 z edície Veselé víno je z ,,rodinky,, sviežich vín - edícia Veselých vín Vás zaujme už etiketou. Veltlínske zelené ročníka 2019 je vo vôni citrusovo - jabĺčkové a v chuti…

Veľk úspech vinárstva Golguz - Veltlínske zelené 2020 je ŠAMPIÓN: OENOFORUM 2021 – Czech International Wine Competition, čo je najväčšia svetová súťaž vín pod patronátom OIV – Medzinárodnej…

Veľmi príjemný Veltlín - zaujímavý bohatou vôňou lúčnych kvetov a korenia, priamy v chuti, v dochuti so sviežosťou citrusového ovocia.

Slamové víno s dokonalou extrakciou vôní a chutí. Medové tóny, vnem hrozienok a datlí Vás privíta v pohári a chuť Vás zavedie k sladkej jablkovej štrúdli s hrozienkami a preliatej medom...

Veltlínske zelené 2021 vinárstva Vinkor si vás okamžite získa svojou atraktívnou aromatikou. Je veľmi lákavá, plná lahodných vnemov, v ktorých dominuje žlté ovocie, marhuľa a jemné grapefruitové…

Veltlínske zelené z obľúbeného terroiru s príjemnou ovocnou vôňou a tónmi bieleho korenia sa v chuti prejavuje tak charakteristickou mineralitou a vyváženosťou, že vás nenechá na pochybách, že si…

Veltlínske zelené, ktoré zrelo polroka v agátovom a dubovom sude na jemných kvasničných kaloch metódou surlie, čo sa prejavilo v senzorickej pestrosti a harmónii s pevnou a štruktúrovanou chuťou.
